Prisvinneren har ifølge juryen markert seg med et ledig, oppfinnsomt og medrivende språk i sine tekster. Kjersti Mjør utmerker seg også ved å holde høy kvalitet over tid.

— Vi har latt oss overbevise av jevnheten i det hun skriver. Kjersti Mjør er en allsidig journalist som innenfor knappe frister produserer tekster med et høyt språklig nivå, sier juryformann Lars Aarønes til NTB.

Blant de 25 gode forslagene som kom inn, var det flere større prosjekter der journalisten har stor plass og god tid til å finpusse vinklinger og formuleringer. Kjersti Mjørs tekster blir til i et dagligdags terreng.

— Det blir som regel å starte og avslutte saker innenfor korte frister, på faste spaltemillimeter. Denne journalisten har en spesiell gave i å kunne formidle fakta og følelser i helt korte setninger, heter det i juryens begrunnelse for tildelingen, som skjedde på NTBs språkkonferanse på Holmen i Asker torsdag.

Prisen er en karikaturtegning av prisvinneren.

Det er andre gang prisen deles ut. NTBs språkpris ble innstiftet i fjor for å fremheve godt skriftspråk i mediene. Kjetil Østli fikk prisen i 2007. Juryen har bestått av Lars Aarønes (leder), Anna Nesje, Helene Uri, Hans Geelmuyden og Shabana Rehman.

Les intervju med Kjersti Mjør i morgendagens Bergens Tidende!