En 42 år gammel mann ble lørdag innlagt på Haukeland universitetssykehus med kraftige slagskader og «Judas» rispet inn i ryggen med kniv. Politiførstebetjent Kjell Mo ved Voldsavsnittet i Bergen sier mannen var utsatt for hevn.

— Fredag hadde 42-åringen banket opp en mann i 30-årene og rispet «Judas» i ryggen på han. Lørdag ble 42-åringen selv utsatt for det samme, sier Mo til BT.

Internoppgjør

Politiet har pågrepet en 41 år gammel mann for ugjerningen lørdag. Han skal være en kamerat av mannen i 30-årene.

— Det er mye som tyder på at dette er et internoppgjør i rusmiljøet i Bergen. Alle personene som er involvert i de to tilfellene er kjente av politiet og tilknyttet et rusbelastet miljø, sier Mo.

Politiet jobbet i går med å finne ut hva som har ført til oppgjøret mellom mennene i narkotikamiljøet. 41-åringen satt i går i avhør.

— Vi har grunn til å tro at det har vært flere som deltok i mishandlingen av 42-åringen. Vi prøver å få navnene på to eller tre andre, sier Mo.

42-åringen lå fremdeles på sykehus mandag etter episoden lørdag.

Ikke uvanlig

— Er vold og hevn vanlig i rusmiljøene?

— Det blir feil å kalle det vanlig, men det skjer fra tid til annen. Men jeg kan ikke huske at noen har fått rispet et budskap inn i huden før, sier Mo.

Han tror det skjer mye i miljøet som ikke ser dagens lys hos politiet. Mo hører stadig om episoder, men de aller færreste blir anmeldt.