Hvis du så TV 2s valgsendinger høsten 2005, så husker du kanskje beboerne i Erleveien på Landås. 93 år gamle Birgit er en av dem. Hun stod frem som en varm forsvarer av Arbeiderpartiet og Stoltenberg.

I dag fikk hun storfint besøk da statsministeren besøkte blokkleiligheten hennes.

Ikke nervøs

– Han må få den beste stolen. Han har jo så vondt i ryggen, stakkar, sier Birgit mens hun venter på Stoltenbergs kortesje. Hjemmebakte kaker og nytrukket kaffe står klar på bordet, og gyngestolen med den gode ryggen er satt frem. Birgit er ikke det spor nervøs.

– Nei da, det går fint. Han er jo bare et menneske han også.

Så kommer Jens med hendene fulle av roser.

– Hyggelig å se deg! Tusen takk for at du støttet oss så tydelig. Det var et jevnt valg, så det kan ha hatt mye å si for oss, sier statsministeren.

Så vil han ha en omvisning i leiligheten der Birgit har bodd i 49 år.

– Hvis vi går ut på kjøkkenet kan du se Ulrikens topp, sier Birgit.

– Ulrikens topp må jeg få se ja! Det ser ut som det er langt opp, sier Jens.

Følger med

Alderen hindrer ikke Birgit i å følge med i norsk politikk, og hun har flere innspill som statsministeren kan ta med seg til regjeringskvartalet.

– I Norge er vi fire millioner mennesker, og vi har elleve partier. Er det nødvendig? I USA har de jo bare to partier. Tenk om vi kunne fått Erna over på vår side, sier Birgit.

– Jeg tror det skal litt til. Erna Solberg har nok bestemt seg, svarer Jens.

– Vi må få lønns— og prisstopp i Norge. Vi priser oss ut av markedet. Og vet du hva? På rekonvalesenthjemmet på Ravneberghaugen (i Os, red. anm.) har de lagt ned flere plasser. Er det ikke Sylvia Brustad som styrer med dette? Send henne en varm hilsen og be henne se litt på det, sier Birgit.

Det lover Jens.

– Jeg synes det er bra at du har så sterke meninger og standpunkter. Du er en flott dame, sier han.

Birgit gir ham en klut hun har strikket selv.

– Jeg håper du og din kone får like mange lykkelige netter og dager som det er løkker i kluten, sier hun med glimt i øyet.

Jens takker pent, før han må videre for å rekke flyet. Birgit ser på kortesjen som svinger ut av Erleveien.

– Det var et kjekt besøk. Men se den tåken på Ulriken. Tror du han så toppen?