Eiendommen, Sjøkrigsskoleveien 15, ble overført til de nye eierne i mai i fjor. Prisen var 93,99 millioner kroner, opplyser Statens kartverk.

Kjøperne var et nyopprettet selskap, Simonsviken Næringspark AS. Bak selskapet står to eiendomsselskaper fra Bergen.

  • Haukedal AS (75 prosent), som eies av Tom Haukedal i Åsane, Jan Olav Jørgensen i Øvre Ervik og Hansen-familien i Tromsø.
  • R Svendsen Holding AS (25 prosent), som eies av Rune Svendsen. Han er en av de større eiendomsbesitterne i Bergen. Svendsen er også involvert i planene for Åsane Arena i Myrdal-området, som skal koste tre milliarder kroner.

Byggmakker flyttet inn

Blikkvalseverkets gamle anlegg på Laksevåg består av rundt 80 mål med næringseiendom, noe som tilsvarer størrelsen på godt og vel 12 fotballbaner. Eiendommen har egen havn, og både industri— og kontorlokaler.

Simonsviken Næringspark ønsker å utvikle eiendommen som en større næringspark med plass til industri og servicevirksomhet. Dette vil de gjøre i samarbeid med aktuelle leietakere og investorer, opplyser selskapet på sine hjemmesider.

I fjor høst leide næringsparken ut arealer til trelasthandleren Byggmakker, avfallshåndteringsselskapet Sar AS og godstransportselskapet Hordaland Trailer Transport AS.

Solgte i nabolaget

Det gamle Blikkvalseverket er ikke den eneste næringseiendommen på Laksevåg som har skiftet hender det siste året.

I juni i fjor solgte GC Rieber AS Vågsgaten 10 til Alin Invest AS for 28,7 millioner kroner. Eiendommen ligger på baksiden av Laksevåg Senter, i næringsområdet som vender ut mot Puddefjorden.

Det er bergensinvestorene Dag A. Aldal og Geir Instanes som står bak Alin Invest. Eiendomsselskapet hadde en egenkapital på 125 millioner kroner i 2008, som er det siste tilgjengelige regnskapet.