• Banken ba kundene slette e-posten.

En glipp fra Sparebanken Vest i Fusa gjorde at ni kunder fikk sensitive opplysninger om 839 av bankens kunder, blant annet personnumre og kundenumre.

E-posten som ble sendt ut var ment som reklame for barne— og ungdomsforsikring.

BEKLAGER: Informasjonssjef i Sparebanken Vest sier at kunderådgiveren som sendte ut de sensitive opplysningene er lei seg.
REKLAME: Eposten var ment som reklame for bankens barne- og ungdomsforsikring.
SKJERMDUMP

Men vedlagt i e-posten var et 51 sider langt dokument som ramser opp alle bankens kunder uten barneforsikring. I tillegg til personnumre og kundenumre, står navn, telefonnumre og adresse til bakundene skjematisk oppført.

Bedt om å slette

En av kundene som fikk e-posten, forteller at hun allerede hadde forsikring, og derfor ikke tenkte mer over e-posten. Ikke før mandag denne uken, da hun fikk en telefon fra banken som ba henne slette e-posten hun hadde fått.

— Jeg kunne gå inn og se hvem av bankkundene som ikke har barneforsikring. Akkurat det er ikke så nøye, for folk kan ha forsikring andre steder, men både mitt og barna sine personnumre sto oppført, sier hun.

Hun er bekymret for bankens rutiner.

— I dag kan man bruke denne typen informasjon til veldig mye. I tillegg har bankene mye mer ømfintlig informasjon enn dette. Da bør bankene dobbeltsjekke. Det er graverende. Jeg skjønner at mennesker kan gjøre feil, men jeg er ikke begeistret for at personnummeret mitt blir tilgjengelig for andre, sier hun.

- Veldig lei seg

Informasjonssjef i Sparebanken Vest, Lars Ove Breivik, beklager hendelsen og sier det er menneskelig svikt som er årsaken.

— Her var det en kunderådgiver som skulle sende informasjon om barne- og ungdomsforsikring knyttet til sitt kontor. Så har vedlegget kommet med i selve e-posten. Denne personen er så klart veldig lei seg for det som har skjedd, sier Breivik.

Han forteller at da feilen ble oppdaget, ringte banken til kundene som hadde mottatt e-posten og at de fikk bekreftet at de skulle slette denne.

- Har dette skjedd tidligere?

— Det har nok helt sikkert skjedd, uten at jeg i farten kan si det. Så fort det er snakk om menneskelig involvering, som å sende en mail, kan det skje. Det er bare å legge seg helt flat, sier Breivik.

Vet du noe om saken? Send MMS/SMS til 2211, eller skriv e-post