Før kampen hadde politiet nok å gjøre for å hindre at tilreisende fra Oslo røk i hop med menn fra Bergen. Det ble meldt om bråk mellom supportere fra Brann og VIF søndag kveld. Men også etter kampen røk de i hop.

32.000 kroner

— Vår patrulje fulgte en gruppe fra Vålerenga på vei fra Stadion til Bybanen. Ved Idrettsveien 57, kom det folk fra Brann-miljøet. De begynte å slåss. Ut fra rapporten kan det tyde på at dette var avtalt på forhånd, sier politiadvokat Harald Bilberg.

Han forteller at politiet ser svært alvorlig på opptrinnet.

— De fikk hver 8000 kroner i forelegg for ordensforstyrrelser før de ble løslatt mandag morgen. Det er tatt høyde for at de satt en natt i politikjelleren da vi skrev ut forelegget, sier Bilberg.

Ser alvorlig på saken

Han opplyser at bråkmakerne fra Bergen må regne med høyere bøter.

— Ut fra videoen vi har, ser det ut til at de har vært flere og mer aktive. Vi godt hvem personene er, og de kommer til å høre fra oss. De må regne med høyere forelegg enn de tilreisende fra Oslo, sier Bilberg.

— Ser dere alvorlig på dette?

— Ja, det er alvorlig når voksne mennesker begynner å slåss på åpen gate. Det har i hvert fall ingenting med fotballinteresse å gjøre. Dette er mennesker som er interessert i å slåss, ikke se fotball, mener Bilberg.