Det sier sykepleierstudent Linn Kolverud (22). Mandag formiddag satt hun i auditoriet på Haraldsplass diakonale høgskole da en fire-fem meter lang ventilasjonskanal løsnet fra taket.

— Jeg hørte noen som begynte å skrike og et brak, og så opp. Jeg rakk å flytte litt på hodet og skulle til å løpe, Men det rakk jeg ikke, sier Kolverud.

Innlagt på sykehus

Ventilasjonsrøret, som høyskolens vaktmester anslår veier rundt 20 kilo, traff sykepleierstudenten i skulderen, nakken og ryggen.

— Jeg gikk i bakken. Jeg tror ikke jeg besvimte, men jeg ble skikkelig kvalm. Det gjorde veldig vond, jeg gråt hele dagen mandag, sier Kolverud.

Sykepleiere ved høyskolen fraktet henne i en rullestol til Haraldsplass sykehus, som ligger like ved skolen. Kolverud vet ikke hvor alvorlig skadet hun er. I går ettermiddag var hun fortsatt innlagt ved sykehuset og skulle til MR- og CT-undersøkelse.

— Jeg håper det ikke er brudd i skulderen, da må jeg opereres, sier Kolverud, som likevel mener hun har hatt flaks. - Det kunne gått mye verre hvis jeg hadde fått det i hodet.

Ledelsen ved skolen har informert politiet om hendelsen. Kolverud vet ikke om hun vil anmelde saken, men er svært kritisk til at ulykken i det hele tatt kunne skje.

Takker Gud

I tillegg til Linn Kolverud ble to andre kvinnelige studenter truffet av ventilasjonsrøret. De ble kjørt til legevakten for sjekk, men ifølge ledelsen på skolen skal de bare ha blitt lettere skadet.

Rektor på høyskolen er glad for at ulykken skjedde mens det var pause i undervisningen.

— De fleste studentene hadde gått ut av auditoriet da det ramlet ned. Dette kunne gått mye, mye verre, sier rektor Jørn-Henning Theis ved Haraldsplass diakonale høgskole.

Høyskolen har et kristent verdigrunnlag, og rektoren tror det er andre enn lykkens gudinne som har hjulpet dem.

— Vi er takknemlige mot vår Skaper for at det gikk så bra, sier Theis.

I går var alle sykepleiestudentene invitert til et informasjonsmøte, der ledelsen på skolen og firmaet som hadde montert ventilasjonskanalen deltok.

- Gjorde feil

Høgskolen ble bygget i 1991, men ventilasjonskanalen som ramlet ned ble installert for et par år siden for å bedre luftkvaliteten i auditoriet.

Daglig leder i Klima-Teknikk, som monterte ventilasjonskanalen, innrømmer at selskapet har gjort en dårlig jobb.

— Her er det en som har gjort feil i forbindelse med opphenget. Det er ikke til å stikke under en stol, sier Erik Thormodsen.

Mandag ettermiddag og kveld jobbet firmaet på spreng for å fikse opphenget til ventilasjonskanalen som løsnet og en annen kanal som var hengt opp på tilsvarende måte.

— Den var festet i noen trelister kombinert med noen gipsplater. Nå har vi festet ventilasjonskanalen i betong, sier Thormodsen.

TRUFFET: Linn Kolverud rakk akkurat å vri hodet unna, da en flere meter lang ventilasjonskanal løsnet fra taket på Haraldsplass diakonale høgskole og traff henne på ryggen og i skuldrene. Nå får sykepleierstudenten behandling på Haraldsplass sykehus.
Rune Sævig