— Datteren min kom hjem helt oppløst i tårer, sier mor Kjersti Akselberg. Hennes 17 år gamle datter var en av flere hundre ungdommer som var på arrangementet «Spring sensations» på utestedet Pulse Skybar i går kveld. Det var ungdomsbedriften Ignite Events som sto bak arrangementet.

Festen som skulle være en sosial samling for elever i videregående skoler i Bergen, utartet seg til å bli et kaos, forteller datteren.

— Festen begynte klokken 21 og skulle vare til klokken ett. Etter hvert kom det bare mer og mer folk. Klokken 23 ble musikken slått av og vi fikk beskjed om å komme oss ut. Det var fullt kaos. Da alle hadde kommet seg utenfor, sto mange og gråt, sier 17-åringen, som ønsker at vi ikke bruker navnet hennes.

Bt.no kjenner til at arrangøren hadde trykket opp for mange billetter. Hele 550 billetter skal ha blitt trykket opp, mens lokalet som ble brukt har en kapasitet på 350 personer.

Utestedseier har vært involvert i samme hendelse tidligere.

Involvert i lignende episode

Historien gjentar seg: I 2007 ble det solgt rundt 1000 billetter til et skoleball for elever på videregående skoler. Utestedet hadde kapasitet til 410 personer. Oliver Chipoco, som står oppført i offentlig register som daglig leder av Pulse Skybar, var da markedsføringsansvarlig ved utestedet Mojo, som holdt festen.

Det var utestedet som i 2007 trykket opp billettene. Chipoco skyldte den gang på elevene, som hadde solgt billettene.

Da alle fikk beskjed om å komme seg ut fra festen i går, ble det oppdaget at eiendeler var forsvunnet fra garderoben.

— Alt lå strødd da jeg gikk for å finne jakken min. Vi hadde betalt for garderobe og det skulle være vakter som passet på. Men vaktene var borte. Da jeg endelig fant jakken min, var både iPhonen min og lommeboken borte, sier 17-åringen.

- Ungdommene er svindlet

Hun skal nå anmelde forholdet til politiet. Moren hennes er fortvilet over det hun mener ungdommene er utsatt for.

— Jeg blir opprørt over at det ikke kan være et arrangement der de kan føle seg trygge. Jeg synes det er trist at ikke disse flotte ungdommene skal kunne ha det gøy uten at noen ødelegger for dem, sier Akselberg.

En far har også tatt kontakt med bt.no angående gårsdagens fest.

— Ungdommene er svindlet. De betaler 200 kroner og blir kastet ut etter en time. De får heller ikke igjen alle eiendelene sine, sier han. Hans 17 år gamle datter synes arrangørerer av kommende arrangement bør ta lærdom av det som skjedde fredag.

— Det var tydelig at de ikke hadde kontroll på noe som helst. Jeg har lyst til å be andre være litt mer på vakt og kritiske når man får intivasjoner til slike typer fester, sier hun.

Etter det bt.no erfarer var det utestedet som så seg nødt til å avslutte festen og sende alle ut. Årsaken var at arrangørene hadde mistet kontrollen og sluppet inn for mange.

- Forferdelig beklagelig

Det har ikke lyktes bt.no å komme i kontakt med daglig leder ved utestedet Pulse Skybar eller noen i ungdomsbedriften Ignite Events ved Fyllingsdalen videregående skole.

Lærer Anne Brun står som kontaktperson for ungdomsbedriften i Brønnøysundsregistrene.

Hun er på vei til påskeferie og har ikke hørt om hendelsen før hun blir orientert av bt.no over telefon. Hun tar forbehold om at informasjonen bt.no sitter på stemmer overens med det som faktisk har skjedd.

— Det er forferdelig beklagelig, hvis dette har skjedd. Det skal foreligge en skriftlig avtale mellom partene. Eventuelle uoverenstemmelser mellom partene blir nå undersøkt av elevene i gruppen, sier hun.

  • bt.no ønsker flere bilder fra arrangementet. Kan du hjelpe oss? Send en e-post til 2211@bt.no eller MMS til 2211! (Du kan være anonym, hvis du ønsker det.)
ALLE MÅTTE UT: Festen som skulle være en sosial samling for elever i videregående skoler i Bergen, utartet seg til å bli et kaos.
2211-TIPSER