— Det må da være lov å bruke hodet. Og har de spurt de næringsdrivende i Bergen sentrum hva de mener. Nei, dette vil jeg ta opp i byutviklingskomiteen 3. april. Dette må utsettes, sier Monica Mæland til bt.no.

Ifølge Nils Arild Johnsen skal Festplassen rustes opp med nytt dekke fremstå flunkende ny og innbydende til 17. mai 2004.

— Nåde oss hvis vi ikke greier det, sier Johnsen.

Ikke godt nok

Jeg skjønner ikke at det haster sånn med å stenge Festplassen, sier Monica Mæland.

— Men det er jo rikelig med plass i ByGarasjen?

— Jo, men det hjelper bare for Bergen Storsenter.

— Og så kommer det gratis buss fra Bystasjonen til sentrum.

— Det er ikke godt nok for sentrumshandelen.

Hvor er alternativet?

Bergens Næringsråds næringspolitiske leder, Trude Drevland, understreker at næringslivet i Bergen har vært, og er, enig i at Festplassen skal stenges for parkering og bli en virkelig Festplass.

— Men forutsetningen har jo vært at det skulle skje når vi hadde et skikkelig alternativ nær sentrum. Og ByGarasjen er ikke et godt nok alternativ for Bergens sentrum, og det er heller ikke parkeringsplassen på Nøstet, sier Trude Drevland.

Klostergarasjen i 2005

Det virkelige alternativet til Festplassen er Klostergarasjen, som vil ha plass til 6-700 biler og ligge i fjellgrunnen under bl.a. Den Nationale Scene. Men den er ikke klar til ta over for Festplassen fra 1. juni. Nils Arild Johnsen opplyser at byggingen av Klostergarasjen skal starte til høsten, og være ferdig i begynnelsen av 2005, altså over ett og et halvt år etter at Festplassen er blitt stengt.