— I dag er vi i gang igjen. Vi fikk bare en uforutsett stopp på grunn av noen arbeidstegninger som måtte avklares. Utover høsten blir det grøfting og en hel del ledninger som skal på plass, informerer parksjef Sissel Lerum.

Også byråd Nils Arild Johnsen beroliger med at Nye Festplassen går på skinner. Politisk maktskifte i kommunen endrer ikke på planene for ansiktsløftningen.

— Allerede valgnatten snakket jeg med Monica Mæland og Herman Friele i Høyre, og de gjorde det klinkende klart at Festplassen-prosjektet går sin gang. Ikke blir det stoppet, og ikke kommer det asfalt i stedet for heller.

— Når?

— Vi er ferdig? Noe av det siste jeg vil gjøre som byråd, er å poengtere skriftlig til «de nye» at vi må holde fremdriften til 17. mai neste år. Ellers er det medio oktober 2004 som har vært det store siktemålet for å få Festplassen ferdig i ny versjon.

Isbanen er vedtatt flyttet til området ved statuen av Chr. Michelsen. Der blir det bygget en permanent isbane. Dermed slipper man kostnadene med å montere/demontere fryse-elementene fra gang til gang. Detaljprosjektet her er det Arkitektgruppen Cubus AS som har.

— Hvis alt går som planlagt til 17. mai, skal granittflakene på sidene av Festplassen være på plass. Asfaltsålen under hellebelegget vil også være ferdig, samt at deler av plassen vil være ferdig hellelagt, sier parksjef Sissel Lerum - og høres rimelig trygg ut i stemmen på at tidsplanen holder.

Vel vitende om at en 17. mai i Bergen uten Festplassen er nærmest utenkelig ...

Foto: MARITA AAREKOL