Gjør deg klar til ny skutefest i Bergen — om fire år. I 2014 skal nemlig Tall Ships’ Races igjen innom i Bergen.

— Det er svært gledelig for Bergen og bergenserne at vi igjen har fått æren av å være vertskapsby for Tall Ships’ Races, sier byråd for kultur, kirke og idrett, Harald Victor Hove, i en pressemelding.

Reiseruten i 2014 vil gå fra Harlingen i Nederland, til Fredrikstad, til Bergen og så til Esbjerg i Danmark.

Samme omfang som sist

Byen hadde sist besøk av skutene for to år siden, da til en prislapp på 14,2 millioner. Arrangementet gikk 1,2 millioner i overskudd, og byråden legger opp til et lignende budsjett denne gangen.

— Forrige gang var det et utrolig vellykket arrangement med nesten en halv million besøkende. Derfor tenkte vi at dette har vi gjort med bravur før, og bør gjøre igjen, sa kulturbyråd Harald Victor Hove (H) da søknaden ble kjent i midten av august.

I 2008 fikk over 500.000 mennesker oppleve den maritime festivalen mellom de syv fjell, og det ble drukket en kvart milion halvlitere på én helg. Arrangementet i Bergen gikk med omtrent en million kroner i overskudd, i sterk kontrast til resultatet i Måløy, der tallene viste et katastrofeunderskudd på rundt 13 millioner kroner.

Byråden ber nå lokalt næringsliv om å bidra.

— Her må flere dra lasset slik at vi igjen kan oppleve en folkefest i Bergen, sier Hove, som mener det lokale næringslivet vil nyte godt av en Tall Ships-reprise i Bergen.

Skal feire Statsraaden

Han mener arrangementet i marinebyen Bergen blir ekstra spesielt i lys av at «Statsraad Lehmkuhl» fyller 100 år samtidig som Grunnloven og den norske marinen fyller 200 år.

— Det er mye å feire. Det blir gjevt, sier Hove.

- Dere frykter ikke millionsmell som i Måløy?

— Nei. Bergen har et godt og innarbeidet samarbeid med andre aktører om slike arrangement. Det er ingenting som tilsier at det ikke skal bli minst like bra som i 2008, sier han.

  • Øverst kan du se BTVs tilbakeblikk på Tall Ships Races i 2008.