Fredag kveld fikk bt.no flere telefoner fra lesere som lurte på «hvor alt bråket kommer fra?». Svaret er Bergen travpark, der russen hadde stor fest.

Ifølge politiet var det anslått at det vil komme omtrent 2000 russ til festen. Politiet hadde selv åtte tjenestemenn på stedet, i tillegg hadde arrangøren leid inn en del private vakter.

«Blodig urettferdig»

«Jeg bor ikke så langt unna travparken og her dunker og slår det i alle vegger på grunn av spetakkelet [...] Hva med oss som skal opp kl 07.00 for å gå på jobb? To timers søvn fordi at russen skal kunne feire... Det er BLODIG urettferdig!» skrev en arg bt.no-leser i e-post natt til lørdag.

_Les også:

— Dødelige russeknuter_

Operasjonsleder Terje Hilland meldte om lite bråk sent fredag kveld - dog ikke i bokstavelig forstand.

— Det har ikke vært noe spesielt så langt i kveld, men desibelnivået er sikkert litt høyt. Det er jo en del fyll, men det pleier å gå greit.

- Men hva om russen er til sjenanse for andre?

— De er jo «uniformert» med røde og blå drakter, og det skal vel mindre til før de blir lagt merke til. Men reglene er de samme som for alle andre. Hvis det kommer klager, vil de behandlet på vanlig måte, sier Hilland.

- Så en russeuniform er ikke et frikort til å være utagerende og høylytt?

— Det er ikke akseptabelt at russen forstyrrer andre. Vanlige folk har krav på nattero, også fra russen, understreker operasjonslederen.

«Umulig å høre TV-en»

En av bt.nos lesere mener russen har forstyrret mer enn akseptabelt i natt: «Det er umulig å høre lyden fra TV-en min selv om jeg har alle dører og vinduer lukket. Selv om det er helg så bør både russen og politiet ta hensyn til at det bor folk i området som gjerne vil ha litt søvn» skrev en leser i en-post til bt.no i natt.

_Les også:

Russebussfeber_

Dagen derpå var politiet godt fornøyd med russens oppførsel:

— Natten har vært unormalt rolig. Ingen i fyllearresten og ingen spesielle meldinger om bråk med russen i natt, sier operasjonsleder Konrad Grindeland i Hordaland Politidistrikt.

Vegar Valde
Vegar Valde
Vegar Valde