– Å bli kåret til «Årets høyreback» er en eneste stor vitamininnsprøytning. Ikke minst fordi det er spillerne i eliteserien som har stemt meg opp på førsteplass, smiler Thomas Drange.

Da Drammen og Sandefjord spilte om finaleplass i Haukelandshallen i går ettermiddag, var siviløkonomstudenten lenket til lesesalen på Handelshøyskolen – han hadde rett og slett ikke tid til å dra til Haukelandshallen.

– Matteeksamen på mandag, forstår du. Studiene tar nesten all min tid.

Vil utenlands

– Men er det ikke profesjonell håndballspiller du skal bli når du blir voksen?

– Om et år eller to er jeg forhåpentlig i en utenlandsk klubb med store ambisjoner, der jeg kan heve nivået mitt enda noen hakk. Men det er da ikke så dumt med en utdannelse heller, smiler Drange.

22-åringen med 122 seriemål for Fyllingen denne sesongen, bedyrer at han er overrasket over å ha nådd helt til topps på avstemningen.

– Men jeg har klart å stabilisere meg på et høyere nivå denne sesongen, blant annet gjennom samtaler og råd fra Anders (Fältnäs). Jeg er fornøyd med egen utvikling.

– Som leder deg til herrelandslaget om et år eller to?

– Det er et mål, ja, smiler mørkluggen fra Stavanger, som i hele juli lar håndball være håndball og drar til USA på ferie.

– Det blir bare kanonbra.

En til fra Fyllingen

Den hardtskytende bakspilleren var ikke eneste Fyllingen-spiller som høstet heder og ære under sluttspillbanketten på et hotell i Bergen sentrum i går kveld. Andreas Gjeitrem ble kåret til «Årets strekspiller».

– Noe jeg setter stor pris på. Jeg hadde ikke tenkt tanken en gang da jeg fikk beskjed om avstemningsresultatet, forteller en travel 22-åring. I likhet med lagkompisen er Gjeitrem lesehest i disse dager, også han klar for eksamen på mandag.

– I direkte markedsføring.

– Du har markedsført deg selv på beste måte gjennom denne kåringen også...

– Min beste sesong til nå i Fyllingen-drakt. Ikke minst tatt i betraktning lysketrøbbelet jeg hadde sist sommer. Jeg er blitt mer stabil både fremover og bakover.

– Hva med deg og landslaget?

– Det er fremdeles en lang vei frem med Bjarte Myrhol og Frank Løke foran i køen. Jeg har definitivt noe å strekke meg etter.

Som om det ikke var nok med to Fyllingen-spillere på «Årets lag», var også Stord inne i det gode selskap i går kveld. Rune Skjærvold ble kåret til «Årets høyrekant».

PÅ ÅRETS LAG: Fyllingen-spillerne Andreas Gjeitrem og Thomas Drange ble kåret til henholdsvis "Årets strekspiller" og "Årets høyreback" av de andre spillerne i eliteserien. På gårsdagens bankett fikk de sine priser.
Deisz, Ørjan