To ganger knuste den tørste bergenseren ruten til Sparbutikken i utkanten av Leirvik på Stord. Den andre gangen tok han med seg rundt 100 ølbokser til studenthjemmet som ligger like ved butikken.

Han tok seg ikke særlig bry med å fjerne sporene sine, så politiet kunne følge glassbitene frem til hybelbygget. Der hørte de høy musikk fra et rom, og banket på.

Med buksene nede

— Vi så med en gang at han var tyven. Der var både glassbiter og ølboksene. Han satt oppe alene og drakk av tyvegodset. Det var også en annet på rommet, men han sov, sier politioverbetjent ved Stord lensmannskontor, Dag Vidar Nordhus.

20-åringen er en kjenning av politiet i Bergen. Han var på besøk hos en kamerat på studenthjemmet da innbruddene fant sted.

— Han er pågrepet for to grove tyveri. Begge gangene har han brukt en stein for å knuse butikkruten, sier Nordhus.

Vurderer fengsling

— Da politi og Securitas kom til butikken etter den første innbruddsalarmen, var fuglen fløyet. Ruten ble sikret av glassmester, og det var noe uklart om noe var borte. Klokken 4.50 gikk alarmen igjen, og det var da vi fant sporene til studenthjemmet, sier Nordhus.

20-åringen ga en muntlig tilståelse på stedet, og sitter nå i avhør hos politiet. Det vurderes om han skal fremstilles for fengsling.

— Det finner vi ut av i løpet av dagen. Først må vi konferere med en jurist i Bergen. Han har flere uoppgjorte forhold der.