Like før klokken 19.00 i går brøt det ut brann i Gjøvik-bandets røde orkesterbuss.

— Vi hadde fått det meste av utstyret ut av bussen, og var i ferd med å ta lydsjekk. Det kom flygende folk og sa at det kom røyk ut av bussen. Det sto flammer opp av taket, og tykk røyk fosset ut av bussen. Skikkelig dramatisk, sier tangentspiller og vokalist Rune Dahlen (34).

Mens det var full fyr i bussen, klarte bandmedlemmene å få kjørt bussen noen meter vekk fra hotellveggen.

— Det var veldig dramatisk. Det sto veldig mye folk rundt, og bussen sto rygget helt inn til hotellet, så hadde vi ikke fått flyttet den kunne det gått skikkelig galt, sier Dahlen.

Bare minutter tidligere hadde orkestermedlemmene vært ute i bussen og hentet sceneantrekkene.

— Bassisten og trommeslageren tømte et par brannslokkingsapparater, det samme gjorde jeg. Men bussen er nedbrent inni, sier en rystet keyboardspiller.

Norsktoppen

Det seks mann store bandet fra Gjøvik-bandet lå nylig ti uker på Norsktoppen med låten «Vi swinger oss i dansen».

— Dette vil nok ødelegge litt fremover. Bassisten knakk helt sammen, vi har jo brukt mye tid og penger på å få satt bussen i stand.

Etter en lengre diskusjon valgte «Fernando» likevel å gjennomføre konserten.

— Stemningen er litt amper. Man blir jo redd, spillejobben blir nok slitsom, sier Dahlen like før «Fernando» går på scenen.

— I natt skal alle sammen ligge på samme rom, sånn i tilfelle noen begynner å få problemer. Men heldigvis har Sogn Billag, som vi kjøpte bussen av, stilt opp og lovet å få oss hjem søndag morgen, sier Rune Dahlen.

Skuffet over redningsfolket

Han er imidlertid svært lite imponert over det lokale redningsmannskapet.

— Vi kom ikke gjennom på nødnummeret til brannvesenet. Det tok et kvarter før brannvesenet kom, og nå skylder alle på alle. Politiet på brannfolkene, brannfolkene på politiet, sier han oppgitt.

Mesteparten av utstyr og instrumenter var allerede båret inn og rigget opp, så det var mest private plater og et par gitarer som gikk tapt i brannen.

Etter den dramatiske hendelsen gikk dansebandmedlemmene på legesjekk. Men ifølge Dahlen pratet ikke legen norsk, så i stedet ringte de hjem til Gjøvik Fylkessjukehus. Derfra fikk de vite at hvis ingen hostet noe særlig i løpet av den første timen, ville det nok gå bra.