Det var campingvognen til Kathrine Kvingedal (40) og Ronny Kvingedal (39) fra Alversund som brant ned på Kinsarvik Camping fredag kveld.

— Vi satt hos noen naboer og hørte de rope at det brenner. Da jeg reiste meg så jeg at det var min vogn som brant, og jeg hørte konen min rope redd hunden, redd hunden, seier Ronny Kvingedal (39).

Valpen Mira (6.mnd) lå i spikerteltet like ved den brennende vognen, og Kvingedal måtte løpe inn i den tette røyken fra den brennende vognen for å få henne ut.

— Jeg hev meg rundt og sprang ned. Det var ikke mye annet å gjøre enn å få ut valpen, og komme seg vekk og vente på brannvesenet. Vognen ble raskt fullstendig slukt av flammene, forklarer Kvingedal.

Kunne ikke gjøre noe

Brannen ble meldt klokken 23.40 og brannvesnet kunne ikke gjøre annet enn å forsøke å hindre spredning til de andre vognene på campingplassen.

VOLDSOM TENNING: Bare øyeblikk gikk fra brannen ble meldt til vognen til ekteparet Kvingedal var fullstendig slukt av flammene
Trygve Olav Farestveit

Flammene spredte seg til et fortelt og en provisorisk terasse, opplyste vaktkommandør Torkjell Helle i det lokale brannvesenet i går kveld. En propanbeholder gikk i luften som følge av varmeutviklingen som oppsto.Noen minutter etter meldingen gikk ut var brannen slukket, men feriedrømmen til Ronny og Kathrine lå igjen i asken.

Akkurat begynt på ferien

Ekteparet Kvingedal har hatt campingvognen stående på Kinsarvik Camping i åtte år. En lang sommertur på campingen er en fast tradisjon, og paret hadde akkurat begynt på en tre ukers ferie når det begynte å brenne.

— Vi kom på onsdag, så ferien hadde egentlig bare så vidt startet. Det blir en litt amputert ferie i år, sier Kvingedal.

Tilbake samme sted

Paret mistet både PC, nettbrett og fotoutstyr i brannen, samt en rekke personlige eiendeler.

Kvingedal har i dag ingen formening om hvordan eller hvorfor brannen i vognen deres startet.

— Det hele er veldig mystisk. Vi hadde vært hos naboene hele dagen, og ingen varme eller gass noe annet stod på i vognen, forklarer Kvingedal.

Planen til paret er nå å kjøpe en ny vogn og sette den opp på samme sted, når forsikringspenger og alt annet er ordnet.