Torsdag kveld oppsto det problemer med kjørelemmen ved Lavik ferjekai på E39 i Sogn og Fjordane. Det opplyste Fjord1 klokken 19.38.

Kjørelem lå nede

Strekningen Lavik-Oppedal var dermed midlertidig ute av drift, og bilister som skal over måtte finne seg i å ta seg over fra Rysjedalsvika, som ligger ca. 30 kilometer lenger vest.

— Kjørelemmen vil rett og slett ikke opp. Det samme skjedde i påsken. To av fergene trafikkerer strekningen Oppedal-Rysjedalsvika inntil feilen er rettet. Så langt har vi ikke fått meldinger om at feilen har medført særlig kø, sier trafikkoperatør Kjetil Molvær i Statens vegvesen.

Klokken 20.30 opplyste Fjord1 at fergesambandet var i normal drift igjen.

Samme problem i påsken

Det samme problemet oppsto første påskedag i år. Da medførte feilen en ventetid på rundt tre timer for påskebilister som skulle hjem fra ferie.

Ifølge NRK Sogn og Fjordane har bilfergen «Gloppen» hengt seg opp i selve kjørelemmen. Dermed er det kun to av tre ferger som er i drift.

Avisen Firda har snakket med en passasjer som var om bord da feilen oppsto.

— Vi må rygge av fergen nå. Det er en feil på bommen, og det ser ut som den er låst nede og henger fast i fergen. Den spretter ned igjen når den blir forsøkt heiset, sier passasjer Magnus Pihlstrøm til avisen.