Søndag kveld var det lange køer på fergestrekningen Brimnes-Bruravik. Klokken 20.45 regnet vegtrafikksentralen med opptil to og en halv times ventetid for å komme seg over Hardangerfjorden.

– Årsaken er tekniske problemer på M/F «Melderskin», som ble tatt ut av trafikk på fredag. I stedet er M/F «Bømlo» satt inn på strekningen, og den har langt mindre kapasitet, sier vaktoperatør i Trond Vedvik i Statens vegvesen.

Sjekk oppdaterte veimeldinger

Kåre Offerdal plasserte seg i køen klokken syv. Da bt.no snakket med ham klokken 20.50, regnet han med å komme med fergen som går klokken 21.30.

– Det blir en lang tur. Det er dårlig stemning i køen, det er jo mange som har med seg små barn i bilene. Jeg skjønner ikke at de ikke kunne sette inn en større ferge, sier Offerdal.

Først like før klokken 23 fikk vegtrafikksentralen melding om at køen var borte og at det ikke lenger var ventetid. Motsatt vei, fra Bruravik til Brimnes, har trafikken gått som normalt.

M/F «Melderskin» skal være tilbake i normal drift mandag morgen klokken syv.

«Bømlo» i forgrunnen har problemer med å ta unna trafikken på Brimnes-Bruravik mens «Melderskin» (t.h.) er ute av drift.
ERIK ASK (ARKIV)