SISTE: Norled melder klokken 14.00 at resevefergen vil nære på plass fra om lag klokken 17.00 onsdag ettermiddag.

Norled melder klokken 08.16 onsdag morgen at sambandet Jondal -Tørvikbygd er innstilt inntil videre på grunn av tekniske problemer.

Det er fergen MF«Etne», som trafikkerer sambandet Jondal -Tørvikbygd. Det er den eneste fergen som trafikkerer dette sambandet, og denne viktige veien er dermed stengt.

Pumpen røk

Bt.no fikk melding om røyk fra fergen. Driftsinspektør Gunnar Eiken beroliger og sier at det ikke er snakk om brann. Det er en pumpe som er gått i stykker.

— Brannalarmen gikk på fergen, men det er rutine når en pumpe ryker. Vi fikk fergen greit til kai. Nå jobber vi med å få inn en reservepumpe, sier Eiken.

- Kan dette ta tid?

— Ja, det vil helt sikkert gå noen timer. Dersom vi ikke får tak i en reservepumpe, må vi sette inn en ekstraferge, sier Eiken.

Ekstrafergen er eventuelt MF «Ølen». Den ligger i Sunde, og har litt mindre kapasitet enn MF«Etne».

Full kai i Jondal

Fergen kom fra Tørvikbygd da den fikk problemer. Bilene på fergen fikk kjøre i land, men ingen fikk kjøre om bord. Fergekaien i Jondal var full av biler som skulle med fergen til Tørvikbygd klokken 08.15.

Omkjøringsalternativ er fergen Årsand-Gjermundshamn eller Utne-Kvandal. I lenkene finner du rutetider for disse sambandene.

Her finner du informasjon fra Norled om fremdrift i saken.