— Uhellet skjedde da det oppsto et teknisk problem ved Lerøy, og mannskapet måtte stoppe motorene. De fikk stoppet i tide, men gled bort i et berg og fikk en skade på den ene propellen, sier Daniel Kvernøy, som er driftsleder i Gulen skysservice.

De overtok driften av sambandet Klokkarvik-Lerøy-Bjelkarøy-Hjellestad 1. oktober, etter at BNR ba fylkeskommunen lyse ut anbudet på nytt og skaffe en ny operatør.

Ny operatør, samme ferge

Fergen som har trafikert sambandet, MF «Sundferja» har vært forfulgt av problemer og uhell.

— Vi måtte likevel legge inn som grunnlag for vårt anbud at vi fortsatte å bruke denne. Det fantes rett og slett ikke andre passende fartøy å oppdrive, sier Kvernøy .

Han mener noe av problemet har vært propeller som stikker dypt, og som har ført til grunnstøtinger.

— Vi har laget en ny rute, der vi unngår det grunneste sundet på strekningen. Men når dette problemet oppsto så nært land, kom de likevel borti berget, sier Kvernøy.

Venter på dykkere

Operatøren har nå satt inn en ny båt i sambandet.

— Vi venter på dykkere for å undersøke skadene på propellen. Reservebåten er nå i rute, så det skal ikke være snakk om særlige forsinkelser for passasjerene, sier Kvernøy.

Han forstår at beboere i området, som bruker sambandet jevnlig, er frustrerte over alle problemene.

— Det er klart det er uheldig for dem at det har vært så mye trøbbel tidligere. Det er synd vi ikke fikk mer tid på oss til å ordne opp i forholdene før dette skjedde. Men vi håper i hvert fall at passasjerene ikke skal bli skadelidende denne gangen, sier driftslederen.