— Det er bare mannskap om bord, totalt fem personer. Ingen er skadd, opplyser redningsleder Jan Lillebø ved Hovedredningssentralen Sør-Norge.

Det var MF «Stallovarre» som ble stående fast på en holme ved Varaldsøy.

— KV «Ålesund» er på vei. Den er beregnet fremme om halvannen time. Det er vanskelig å få andre ressurser til stedet på grunn av det dårlige været, sa Lillebø ved 23-tiden. Mannskapet skal ha klart seg greit om bord.

Da BT ringer til fergen får vi snakke med kapteinen. Han bekrefter at fergen står på grunn, og forklarer at det er uværet som er årsaken.

— Det kom et særdeles kraftig vindkast da vi nærmet oss kaien. Men det er ingen dramatikk her, sier kapteinen, som ikke vil oppgi navnet sitt.

Kystvaktskipet KV «Ålesund» har passet på i hele natt.

— Vi er fortsatt i området, og vi venter en slepebåt som skal taue fergen av grunn. Den kommer i ni-tididada, er det sagt, sier løytntant Tjoralf Juva, nestkommanderende på KV «Ålesund», til BT klokken 07.50 søndag morgen.

Det skal ikke være fare for at fergen går ned.

— Sånn som den ligger nå er det ingen lekkasjer eller noen slikt. Det ser ut til å ha gått greit. Vinden har løyet, og vi skal bort med en lettbåt for å se nærmere hvordan den ligger på grunn. Så må vi se etter hvert om man kanskje må vente på flo sjø før den kan slepes av grunn.

— Vi blir iallfall liggende i området til den har kommet seg til kai, sier Juva.

Klokken 11.06 skriver Hovedredningssentralen på Twitter at fergen trekkes av grunn i to-tiden.