M/F Sunnhordland fikk tekniske problemer etter avgang klokken 11.30 fra Halhjem i formiddag. Seilasen til Sandvikvåg måtte avbrytes, ifølge en pressemelding fra HSD.

Overstyrmannen måtte trykke nødstopp som følge av en feil med regulatoren i maskinen. Kaptein Øystein Senneseth, som måtte løpe ut av dusjen da dette skjedde, beskriver stemningen ombord som rolig.

— Passasjerene taklet situasjonen greit, men det var jo ekstra kjedelig at dette skulle skje på en fredag. Vi serverte dem kaffe og brus, sier han til bt.no.

Fartøyet lå i drøyt to timer i trygt farvann utenfor Halhjem, og fikk assistanse av slepebåt og M/F "Ullensvang". I tillegg ble MF " Bømlo " og MF "Stord" sendt til i området. Ved 14-tiden var fergen tilbake ved kai i Halhjem, og passasjerene kunne gå i land.

— Vi vil få passasjerene videre så raskt som mulig med neste avgang, sier informasjonsdirektør Arild Sondre Sekse i HSD til bt.no.

Han betegner slepet som udramatisk. Værforholdene var rolige, og det skal ikke ha vært noen fare for fartøy, passasjerer eller mannskap.

— Med unntak av forsinkelsen, som alltid er leit, har det gått veldig greit, sier han.

MÅTTE TAUES: «Sunnhordland»
ØRJAN DEISZ
MÅTTE TAUES: «Sunnhordland»
ØRJAN DEISZ