Tide hadde problemer med sambandet Bruravik-Brimnes etter at MF «Melderskin» fikk driftsstans fredag ettermiddag.

Midlertidig ferge ble satt inn, men på grunn av at MF «Melderskin» blokkerte fergekaien ved Bruravik, var det midlertidig fergesamband via Kvanndal-Kinsarvik.

Siste ferge på denne strekningen gikk 22.15 fredag kveld, og Tide Sjø meldte at Bruravik-Brimnes var åpnet igjen fra klokken 23.20.

Sambandet ble stengt etter at fergen fikk oljelekkasje og måtte stanse motoren, like før den skulle legge til kai ved Brimnes. Det var 31 passasjerer om bord i fergen og 18 biler, får bt.no opplyst av Tide Sjø.

— Kraftig røyk

Håkon Matre sto på Brimnes og ventet på fergen da problemene oppsto.

— 200 meter før fergen skulle legge til kai, stanset den opp på fjorden og vi så at de tok ned fergelemmen. Det kom kraftig, svart røyk fra skorsteinen, forteller Matre.

Deretter begynte fergen å drive fra land og ut i fjorden.

— Da den kom i drift satte de ut lettbåten, forteller Matre som nå har kjørt inn Sørfjorden og tilbake til Utne for å ta fergen til Kvandal.

— Vi har tatt ut MF «Tysnes» av ruten mellom Kinsarvik-Utne og Kvandal og denne er nå på vei for å assistere MF «Melderskin» og slepe den til kai, opplyser Lars Juvik i Tide Sjø.

Kapteinen satte ut Mann over bord-båten og denne forsøkte å hindre fergen fra å drive mot land, forteller Juvik.

— Fergen var på vei fra Bruravik til Brimnes da et oljerør sprakk og kapteinen måtte stanse motoren. Det blir alltid kraftig røykutvikling når olje spruter ut på varme motordeler, sier Juvik.

Fergen vil nå bli slept inn til kai for å tømme den for passasjerer og biler. Deretter må den fjernes fra kaien, slik at den ikke sperrer for annen trafikk.

— Vi har også tatt ut «MF Ølen» fra sambandet Tørrvikbygd-Jondal. Denne går nå lenger inn i fjorden for å bli satt inn som erstatning for «Melderskin», sier Juvik.

Forsinkelser

Det ble dermed forsinkelser på alle de tre fergesambandene Bruravik-Brimnes, Kvandal-Utne og Tørrvikbygd-Jondal, ifølge Tide Sjø.

Selskapet regnet med at fergen MF «Tysnes» skulle være tilbake i trafikk klokken 17 på Kinsarvik-Kvandal.