Uhellet skal ha skjedd ved 18-tiden.

— Vi var akkurat kommet inn i bilen da vi kjente et kraftig dunk og hørte et smell, sier en passasjer til NyttiOs.com.

- Ble det panikk om bord?

— Det var ingen panikk, men alle gikk ut av bilene og lurte på hva som skjedde, sier passasjeren.

Passasjeren forteller til NyttiOs.com at fergen begynte å bakke etter fem minutter. Den kom seg løs for egen maskin.

En bilist som ventet på fergen på Halhjem forteller til bt.no at alle biler og passasjerer kom seg på land etter grunnstøtingen. Fergen gikk deretter bort fra fergelemmen og la seg til kai.

Alle kom seg på land

— MS «Fanafjord» har hatt en grunnberøring. Politiet har vært på stedet, og det er ikke snakk om promille, alle har blåst grønt, men vi vet at det er tåke i området, sier kommunikasjonsdirektør i Fjord1, Ingrid Færøyvik.

Politiet rykket ut til hendelsen. Ifølge Jan Steimler, operasjonsleder i Hordaland politidistrikt, er det ikke meldt om skader på verken folk eller biler.

— Det var 90 passasjerer om bord,og alle kom seg vel i land. Det er ikke mistanke om promille påmannskap, opplyser Steimler.

Hovedredningssentralen, Kystverketsberedskapsavdeling og Sjøfartsdirektoratet ble alle varslet.

På grunn av uhellet er MS «Fanafjord» er tatt ut av trafikk. Ifølge Færøyvik, blir det derfor en halvtimes forsinkelse på ruten i kveld.

Skadet «thruster»

— De som skulle ta 19.30-avgangen må vente til klokken 20. Etter hvert skal MF «Raunefjord» ta over noen avganger, det vil skje klokken 21 eller 22.45, sier Færøyvik.

Avgangen fra Halhjem klokken 19.30 og fra Sandvikvåg klokken 20.15 er kansellert, det samme er avgangen fra Halhjem klokken 20.30.

Dykkere er på vei til stedet for å undersøke MF «Fanafjord». Ifølge opplysninger fra mannskapet, er det en såkalt thruster som er skadet.

— Det er for tidlig å si noe om konsekvensene for morgendagens avganger, sier Ferøyvik, som legger til at Fjord1 vil komme med oppdateringer til reisende på nettsiden og på SMS-tjenesten de tilbyr.