— Vi ligger 100 meter fra land og venter på dykkere som skal inspisere båten før vi går videre. Det forteller passasjer Freddy Indrebø til bt.no klokken 11.15.

— Selve sammenstøtet var som en litt hard landing. I tillegg var det feil retning på støtet og like før hørte vi en alarm som gikk, så vi forsto at noe var galt, sier Indrebø.

— Folk var jo selvsagt nysgjerrig da det skjedde, men stemningen om bord er rolig og avslappet. Kaffen kom raskt på bordet da det ble klart at vi ble stående. Fergemannskapet går rundt og prater med oss når de har tid, så vi får informasjon om det som skjer, forteller Indrebø.

Motorstopp

Det var klokken 08.40 i morges fergen "Fjalir" fikk motorstopp og drev på grunn.

— "Fjalir" skulle til kai på Losna. Den fikk problemer og seg sidelangs inn mot land. Vi vet ikke grunnen til dette. Fergen lå lenge på grunn et stykke fra kaien, sa leder av fergeavdelingen i Fjord1, Torbjørn Vik, til bt.no tidligere i dag.

Politiet fikk melding om uhellet klokkan 09.10.

— Ingen er kommet til skade. Situasjonen var heller ikke dramatisk, sier operasjonsleder Per Stiegler ved Hordaland politidistrikt til bt.no.

Fergen går i rute mellom Rysjedalsvika - Rutledal - Krakhella i ytre Sogn.

Fergen "Svanøy" som går i sambandet Lavik - Opedal, ble tatt ut av drift og sendt til Losna for å hjelpe "Fjalir".

ENDELIG: Endelig ved kai, men "Fjalir" måtte ha hjelp for å legge til, like før klokken 13 i dag. MMS-Foto: Oddleiv Apneseth
PÅ GRUNN: Fergen "Fjalir" gikk på grunn i morges. MMS-Foto: Freddy Indrebø