M/S «Stord» fikk problemer på vei fra Hufthamar til Krokeide like før klokken 12.30 i dag.

Passasjerene om bord fikk opplyst over høyttaleren at hovedmotoren sluttet å fungere, og at det var en elektronisk feil. Hovedmotoren kom raskt i gang igjen, men ikke det elektroniske.

— Vi begynte å drive ti minutter etter avgang fra Hufthamar. Vi skulle egentlig vært fremme kl. 13, men nå ligger vi bare og driver. Det er frustrerende å ikke vite når vi kommer til land, sa en passasjer som ønsker å være anonym.

Fergen lå en stund og drev uten motorkraft på Korsfjorden. Fergen fikk assistanse fra brønnbåten «Øytinn», som tilfeldigvis var i nærheten.

— Det er ikke farlig på noen måte, sa mannskapet på «Stord» til bt.no.

— Det var ikke lenge de dreiv på fjorden. Klokken 13.15 var fergen fortøyd på Krokeide. Det var ingen dramatisk situasjon i og med at de fikk i gang hovedmotoren, sier driftssjef Henrik Eidsvik i Tide Sjø.

Driftsvakt i Tide Sjø sier i en pressemelding at de regner med at sambandet vil være i drift igjen i løpet av ettermiddagen.

— Vi venter på at en reparatør skal komme om bord med deler klokken 15.30, sier kaptein Tore Årland på fergen.

MF Vikingen vil bli satt inn i rute fra Hufthamar (Austevoll) med avgang klokken 16, 50 minutter forsinket i forhold til ruteplanen.

Vidar Markhus