— Akkurat hva som skjedde er ikke klarlagt. Men fergen fikk tekniske problemer som gjorde at mannskapet ikke greide å bremse som de pleier. Dermed traff fergen først kaien, og så fergebroen. Der ble fergen hengende fast, sier informasjonssjef i HSD, Arild Sondre Sekse til bt.no.

Førti passasjerer om bord

HSD har nylig tatt over sambandet Leirvåg-Sløvåg-Skipavik. Førti passasjerer og ti biler var om bord i fergen da sammenstøtet skjedde.

Passasjerene ble transportert videre med hurtigbåt og busser. En passasjer ønsket å være igjen i fergen.

Alle avganger etter 17.30 ble kansellert. HSD ventet søndag kveld på personell fra Statens vegvesen i Førde, som skulle inspisere skadene på den såkalte fergebroen. Denne fergebroen må godkjennes før trafikken kan gå som normalt igjen.

Ny ferge tar over

M\F “Nordhordland” har fått skader på fergelemmen og en sylinder. Skadene skal ikke være omfattende, men HSD regner med at den må tas ut av trafikk for en periode.

I mellomtiden skal fergen M/F "Haus" ta over sambandet. Arild Sondre Sekse håper at trafikken kan gå som normalt mandag morgen.

Ifølge Sekse hadde fergen lav fart da den støtte mot land.

— Ingen ble skadet, sier han. Passasjerene som ble utsatt for forsinkelsen fikk ifølge Sekse kaffe og mat mens de ventet.