Det var tirsdag denne uken den 45 år gamle somalieren Musse Mohamoud Ahmed ble knivdrept i asylmottaket på Ny-Paradis.

Den 28 år gamle afghanske mannen er siktet for forsettlig drap og skulle ha vært fremstilt for varetektsfengsling i Bergen tinghus klokken 13.45. Slik gikk det ikke.

— Ikke streik

Klokken 14.30 ble det bestemt i samråd med dommeren at fengslingsmøtet ble utsatt til fredag klokken 09.00.

— Dette skyldes uforutsatte hendelser som gjorde at vi måtte omdirigere mannskap. Vi har valgt å utsette fengslingsmøtet. Det har ikke noe med streiken å gjøre, sier Sidsel Isachsen.

— Jeg forstår at utsettelsen kan ses i sammenheng med streiken, men det var en patrulje på vei for å hente siktede. Det oppsto så en uforutsatt hendelse som gjorde at patruljen ble omdirigert, legger hun til.

bt.no var i kontakt med politiet torsdag ettermiddag for å snakke med Paal Thorbjørnsen. Han er ansvarlig for sentralarresten til Hordaland politidistrikt. Han var ikke til stede, ettersom han er tatt ut i streik, fikk vi opplyst.

Preget av situasjonen

Den drapssiktede mannen har nektet for at han har gjort det han er siktet for.

— Han fastholder at han er uskyldig og har forklart at han handlet i nødverge, sier forsvarer Gisle Didriksen til bt.no.

— Hvordan har han det?

— Han er preget av den tragiske situasjonen som er oppstått. Jeg vil også påpeke at det ikke er noe ved min klient som er årsaken til at fengslingsmøtet ble utsatt, sier Didriksen.

Bistandsadvokat oppnevnt

Politiinspektør Isachsen ber om at mannen varetektsfengsles for fire uker.

— Det gjør vi av hensyn til fare for bevisforspillelse, sier hun.

Rolf Knudsen er oppnevnt som bistandsadvokat for familien til Muse Mohamoud Ahmed.

— Jeg ble kontaktet av politiet like i forkant av fengslingsmøtet, sier han.