36-åringen var ikke til stede da han ble fengslet for seks uker i Nordhordland tingrett mandag.

— Han har innrømmet at han stakk moren med en kniv han hentet i kjøkkenskuffen, men har ikke kommet med noen forklaring på hvorfor dette skjedde, sier Steinar Yndestad, forsvarer for 36-åringen.

- Forstår ikke

Ifølge Yndestad virker det ikke som om den drapssiktede har forstått omfanget av hva han har gjort ennå.

— Jeg er sterkt i tvil om dette har gått opp for ham. Han snakker foreløpig om det han har gjort på en veldig tilforlatelig måte, sier Yndestad.

36-åringen valgte å ikke møte opp i retten, etter samtaler med sin advokat. Leger på Sandviken hadde på forhånd sagt at det ikke var medisinske grunner til at han ikke kunne møte.

Aktor Harald Bilberg hadde ingen innvendinger mot at 36-åringen ikke møtte opp, og ba om 12 uker fengsling for 36-åringen.

Psykotisk

I denne perioden ønsker politiet at hans psykiske tilstand skal vurderes. De har også oppnevnt to psykiatere som skal gjøre observasjoner av ham. Foreløpig har politiet fått muntlige tilbakemeldinger på at 36-åringen er kronisk psykotisk.

Han har vært dagpasient på Sandviken siden 2006.

Forsvarer Steinar Yndestad mente 12 uker er for lang tid og ba retten om at vanlig varetekt på fire uker blir vurdert av dommeren.

Etter det bt.no får opplyst, konkluderte dommeren med at seks ukers fengsling ville være passelig i forhold til det videre arbeidet som må gjøres av de oppnevnte rettspsykiaterne.