Politiets teori er at de to albanske fetrene på 24 og 22 år er en del av en gruppe på fire menn som har drevet menneskehandel.

— Politiet prøver å tegne et bilde av menneskehandel som det ikke er grunnlag for. Det politiet presenterte for retten, holder ikke, sier Kaj Wigum, som forsvarer den eldste fetteren.

Begge fetrene ble i går fremstilt for ny varetektsfengsling, siktet for menneskehandel og trusler. De nekter straffskyld. 24-åringen ble fengslet for fire uker, men retten mener det ikke er skjellig grunn til å mistenke ham for menneskehandel. Derimot mener dommeren han kan mistenkes for hallikvirksomhet. Fengslingskjennelsen for 22-åringen blir først klar i dag.

— Bevissituasjonen er noe vag. Min klient står fast ved sin forklaring om at han kom til Norge med planer om å skaffe seg arbeid, sier Amund Bjørnsen, forsvarer for den yngste fetteren.

Skal ha truet prostituerte

Søskenbarna ble pågrepet for drøye to uker siden, etter at de skal ha forsøkt å true en albansk prostituert til å jobbe for seg. De ble først siktet for brudd på utlendingsloven, og plassert i varetekt.

Om lag en uke senere ble to nye albanske menn, begge 35 år gamle, pågrepet av bergenspolitiet. Også de skal ha truet prostituerte, for å få dem til å skaffe et gatehjørne hvor en 19 år gammel albansk jente kunne jobbe.

Da politiet ble varslet om truslene og rykket ut, fant de den 19 år gamle jenten sammen med andre, mer etablerte, prostituerte i C. Sundts gate.

Tror ikke på skitur

19-åringen forklarte til politiet at hun hadde kommet alene til Bergen på ferie, for å stå på ski. Politiet mente denne forklaringen var noe påfallende, fordi kvinnen samtidig sa at hun hadde sluttet på skolen for å forsørge familien - og fordi skiforholdene i Bergen i september ikke er spesielt gode.

Etterforskerne mener at kvinnen kan være offer for menneskehandel, og de to 35-åringene ble sist uke siktet og varetektsfengslet.

Samtidig fant politiet opplysninger som knyttet de to fetrene til 19-åringen.

For noen få uker siden ble nemlig den yngste fetteren og 19-åringen tatt i tollkontroll på toget fra Sverige til Norge. Dermed vet politiet at de reiste inn i landet sammen.

Siden mener de at hun ble truet til å prostituere seg, først i Ålesund, siden i Bergen - hvor de to albanske 35-åringene bor.

- De var kjærester

Den eldste fetteren (24) hevder at den 19 år gamle kvinnen var kjæresten til hans yngre fetter. Det skal 19-åringen selv ha vært uenig i.

22-åringen på sin side hevder at kvinnen inviterte ham med på ferie til Norge, etter at de hadde møtt hverandre i Italia. I Norge planla han og fetteren å søke arbeid, har han forklart.

Han nekter for å ha kjennskap til landsmannen (35) som bor i Ålesund, på tross av at 19-åringen har forklart at både hun og de to fetrene hadde tilbrakt tid sammen med mannen i sunnmørsbyen.

35-åringen som bor i Bergen er en bekjent av fetteren, hevder 22-åringen.

Silje katrine robinson