Både påtalemyndigheten og forsvarer Eirik Nåmdal ønsket lukkede dører av hensyn til etterforskningen, og fikk rettens medhold i holde pressen ute av rettsmøtet.

— Det gjenstår betydelig etterforskning, sier politiinspektør Svein Erik Krogvold.

Påtalemyndigheten ønsket den siktede 27-åringen fengslet videre i fire uker med brev- og besøkskontroll. - og fikk aksept for det.

— Jeg vil gå gjennom kjenneslen med min klient og vurdere om vi skal påkjære fengslingen, sier advokaten til bt.no.

Møtte ikke

27-åringen møtte ikke selv til fengslingsmøtet.

— Det er vel blant annet på grunn av dette, sa forsvarer og pekte mot fotografene som var møtt frem.

27-åringen er siktet for drap. Påtalemyndigheten har etter det BT forstår frafalt den subsidære siktelsen om frihetsberøvelse siden den første fengslingen, som var før liket av Rebecca Rist var funnet.

Fire timer langt avhør

I romjulen satt 27-åringen i et fire timer langt avhør med politiet.

— Situasjonen er ikke forandret noe fra tidligere. Min klient erkjenner ikke noen befatning med verken Rebeccas forsvinning eller hennes død, sa forsvarer Eirik Nåmdal da.

Fra før har politiet opplyst at 27-åringen kun har erkjent at han var sammen med Rebecca natt til tredje desember, men at hun var borte da han våknet ut på ettermiddagen.

27-åringen håper nå at politiets videre etterforskning skal vise at han er uskyldig og at han kan sjekkes ut av saken. Enten ved at politiet finner spor på stedet der Rebecca ble funnet som kan lede til en annen gjerningsmann eller andre holdepunkter som viser at han ikke kan ha drept Rebecca.

JAN M. LILLEBØ