Begge er nå varetektsfengslet for fire uker, og må tilbringe de to neste ukene i full isolasjon, slik politiet ba om.

Bergen tingrett mener mistanken mot de to ikke er svekket.

— Retten er av den oppfatning at siktede fremdeles forklarer seg forbeholdent og divergerende vedrørende omstendigheter i saken, og at dette bidrar til å opprettholde mistanken mot henne, heter det i kjennelsen om Dungs svigermor.

Også ektemannens forklaringer inneholder til dels uklare og motstridende opplysninger, mener retten.

— Kjennelsen vil bli påkjært til lagmannsretten, sier ektemannens forsvarer, advokat Frode Skogvold.

Skogvold ba om åpne dører under behandlingen av spørsmålet om forlenget varetektsfengsling i dag.

- Bør få slutt på hemmeligholdet

Politiet fikk imidlertid medhold i at fengslingsmøtet skulle lukkes, og det fremmøtte pressekorpset måtte forlate salen. Skogvold mener at pressen bør få vite hvilke beviser politiet sitter på.

— Det er ikke mye nytt som kommer frem, derfor mener jeg at pressen burde få høre hva det er politiet sitter på. Men politiet viser hele tiden til at det er etterforskningsskritt som gjenstår, sier Skogvold til bt.no.

- Blir syk av isolasjon

Dungs ektemann var tydelig preget av tiden i varetekt da han møtte i retten i dag. Ifølge Skogvold preger åtte uker i fengselet, mange av dem i isolasjon, hans helsetilstand.

— Min klient har sagt i retten at det ikke blir aktuelt med flere avhør av ham så lenge han sitter i isolasjon. Hans helsetilstand gjør at det ikke er forsvarlig, sier Frode Skogvold til bt.no.

Dungs svigermor ble også fremstilt for ny varetektsfengsling i dag. Hun dekket seg under et skaut da hun ble fraktet inn i rettssalen.

Kjennelse i ettermiddag

Politiet har før fengslingsmøtet gitt uttrykk for at grunnlaget for siktelsen er styrket. Begge forsvarerne krevde imidlertid at deres klienter blir løslatt i dag.

Ektemannen og svigermoren har sittet fengslet i åtte uker, siktet for drap på Dung Tran Larsen.

Den 22 år gamle kvinnen som opprinnelig kommer fra Vietnam, ble meldt savnet av ektemannen 20. juli i år.

FENGSLET: Dung Tran Larsens ektemann har sittet i varetekt i åtte uker. I dag vil politiet kreve fire nye uker i varetekt for ham og hans mor.
SAVNET: Dung Tran Larsen
POLITIET