– Han er nå også siktet etter straffelovens paragraf 200, seksuell handling med noen som ikke har samtykket til det, sier politiadvokat Elisabeth Deinboll.

Det nye forholdet i siktelsen er langt mindre alvorlig enn voldtekten 34-åringen allerede er anmeldt og siktet for.

Seksuell handling uten samtykke innebærer at det ikke har vært seksuell omgang mellom offer og gjerningsmann, men at den siktede har utført en usømmelig handling, for eksempel beføling utenpå klær.

Politiet utelukker ikke at 34-åringen kan ha forgrepet seg på flere enn de to som så langt har status som fornærmet i saken.

— Siktelsen kan bli utvidet ytterligere, sier Deinboll.

Fremstilt i dag

Mannen ble fremstilt for fengsling i dag.

— Vi begjærte fire uker med brev og besøksforbud, men fikk kun rettens medhold i én ukes fengsling, sier politiadvokat Elisabeth Deinboll.

Fengslingsmøtet gikk for lukkede dører, og Bergen tingrett bestemte at fengslingskjennelsen skal holdes unna offentligheten av hensyn til privatlivets fred.

Det var mandag kveld en kvinne tok kontakt med en politipatrulje på Torgallmenningen. Hun fortalte da at hun hadde gjenkjent mannen som hun anklager for å ha voldtatt henne sist helg.

De to var på samme nachspiel i Bergen sentrum i helgen, da overgrepet skal ha skjedd.

Politipatruljen gikk straks til pågripelse.

– Vi gjorde det som er naturlig å gjøre ut ifra de opplysninger vi fikk da vi fikk meldingen, sa operasjonsleder Asbjørn Andersen i Hordaland politidistrikt mandag kveld.

Samtidig som mannen ble fraktet til politistasjonen i politibil, gikk kvinnen til stasjonen sammen med en venn, for å anmelde voldtekten. Hun har fått oppnevnt bistandsadvokat, som var til stede da hun ble avhørt.

Nekter straffskyld

Den siktede mannen nekter for å ha voldtatt kvinnen.

— Han har ikke erkjent noen form for straffskyld, og har etter min oppfatning til de grader samarbeidet med politiet. Derfor reagerer han med skuffelse på at han fortsatt holdes i varetekt og vil bli fremstilt for fengsling, sa mannens forsvarer, advokat Einar Råen, i går.

Ifølge Råen innrømmer mannen å ha vært på fest med kvinnen, men nekter for at det skal ha vært noe seksuelt mellom dem.