Follo Tingrett har bestemt at 56-åringen kan fengsles i åtte ny uker.

Mannens forsvarer, Gunhild Lærum, fikk derimot medhold i at 56-åringen en gang i uken skal fremstilles for psykolog Thore Langfeldt. Hvis ikke ville ikke fengslingen vært forsvarlig, mente retten. Politiet har tatt betenkningstid.

I går skrev BT at politiet har gått tilbake til 1998 og funnet 15 nye forhold.

— Vi jobber oss bakover. De aller fleste forholdene i den nye delen av siktelsen er fra rundt 2000-2001, mens det eldste forholdet er fra 1998, sier politiadvokat Jorid Kile Berg.

— Det er snakk om alt fra fullbyrdete overgrep og forsøk på overgrep, sier Kile Berg, som vil be om fortsatt fengsling for den siktede.

Vil ikke forklare seg

Etter de siste avhørene har 56-åringen og hans advokat Gunhild Lærum gjort det klart at de ikke lengre ønsker å forklare seg.

Politiet vet ikke årsaken til dette.

— Vi har bare fått beskjed om at det ikke blir flere forklaringer på en stund. Vi må bare jobbe på vanlig måte, dersom han ikke forklarer seg, men vi tror det vil være en fordel for ham om han om han snakker med oss, sier Kile Berg.

Inntil nå har siktelsen mot 56-åringen vært på 26 forhold av nyere dato. Av disse har han erkjent straffskyld for syv forhold, mens han har erkjent befatning med fire andre saker.

Politiet har tidligere vært opptatt av å få frem at bergenseren på ingen måte har lagt kortene på bordet i saken. Han har hovedsakelig erkjent straffskyld i saker der bevisene mot ham har vært overbevisende, som DNA-bevis.

Slutt på terapi

Lommemannens forsvarer er provosert over at politiet nekter ham terapi hos sexologen Thore Langfeldt. Etter å ha gjennomført noen besøk hos sexologen på Institutt for klinisk sexologi, satte ressurssituasjonen i politiet en stopper for terapien.

— Vi har rett og slett ikke ressurser til å følge ham til dette en gang i uken. Det kan endre seg, men slik situasjonen er nå, så har vi ikke tid til å sette av en bil og betjenter til dette en hel dag hver uke, sier Jorid Kile Berg.

Hun avviser at dette er noe politiet gjør for å gjøre livet surt for 56-åringen.

— Han har det nok trist nok som han har det, sier Jorid Kile Berg.

FÅR INGEN FORKLARING: Etter de siste avhørene har den siktede 56-åringen gjort det klart at han ikke lengre ønsker å forklare seg. Politiadvokat Jorid Kile Berg vet ikke årsaken til dette. ARKIVFOTO: HÅVARD BJELLAND
PROVOSERT: Lommemannens forsvarer Gunhild Lærum er provosert over at politiet nekter ham terapi hos sexologen Thore Langfeldt. ARKIVFOTO: SCANPIX