29-åringen som er siktet for drapet på Sulejman Hamzic på Askøy natt til 1. mai, ble i dag varetektsfengslet i nye 12 uker.

Politiadvokat Harald Bilberg ba om en så lang fengslingsperiode fordi politiet trolig ikke vil få avsluttet arbeidet med saken før sommerferien.

Skal ha grepet inn

Selv om det er vanligst med varetektsperioder på fire eller høyst åtte uker av gangen, mener Bergen tingrett det er grunn til å fravike hovedregelen. Dommeren mener det er fare for at 29-åringen vil forsøke å påvirke forklaringen til kjæresten sin, som også var til stede drapsnatten.

Hamzic skal ifølge forklaringene til flere av sine kamerater ha forsøkt å gripe inn da 29-åringen skal ha brukt vold mot kjæresten. Da drapsofferet kom inn i leiligheten til 29-åringen, skal han straks ha blitt stukket med kniv i magen. Hamzic døde på sykehus dagen etter.

Har ikke forklart seg

29-åringen samtykket selv til videre varetekt, og fengslingen ble behandlet som såkalt kontorforretning med bare dommeren til stede.

Den siktede har fortsatt ikke gitt noen forklaring til politiet om drapet. Han skal ha krevd å få innsyn i alle dokumentene fra etterforskningen før han vil stille til avhør. Foreløpig har han ikke fått kravet innvilget.