I dag ble mannen varetektsfengslet i fire uker av Bergen tingrett. Den 25 år somalieren er siktet for et voldtektsforsøk som skal ha skjedd i krysset mellom Øysteins gate og Sigurds gate i sentrum natt til tirsdag denne uken.

Mannen er siktet for å ha angrepet en 30 år gammel kvinne bakfra, skubbet henne over ende mens han holdt henne fast, og forsøkt å dra klærne hennes av. Angrepet ble avverget da to beboere i gaten kom løpende til. Gjerningsmannen la på sprang, men ble innhentet i Olav Kyrres gate, hvor han ble fast nede til politiet kom.

Ifølge mannens forsvarer, Gisle Didriksen, erkjenner ikke 25-åringen straffskyld.

I politiavhør har mannen forklart at han ikke husker hva som skjedde den aktuelle natten. Han har fortalt at han og en kamerat hadde drukket mye alkohol tidligere på kvelden. Det siste mannen husker er at han var på et utested i Bergen.

25-åringen har midlertidig oppholdstillatelse i Norge, og skal ha kommet til Bergen for få uker siden.

Mannen ble varetektsfengslet fordi retten frykter at mannen vil forsøke å unndra seg straffeforfølgelse.

25-åringen er tidligere dømt for blant annet trusler og narkotikaforbrytelser.

Som 20-åring innrømmet han i Sunnhordland tingrett at han var avhengig av narkotika. Men da han i fjor ble dømt for trusler, heleri og besittelse av narkotika i Oslo tingrett, hevdet han at han var blitt rusfri.

Mannen kom alene til Norge som 16-åring fra Somalia. Han har selv forklart at han valgte å komme til Norge fordi «her er alt gratis», ifølge en dom fra Sunnhordland tingrett.