Tobakksvarer for til sammen 350.000 ble stjålet under innbruddet 23. september i fjor. I tillegg forsvant 50.000 kroner fra en spilleautomat. 24-åringen som er siktet for innbruddet skal inn til soning i slutten av juni. Påtalemyndigheten fikk rettens medhold i at mannen kan holdes i varetekt frem til da.

Mannen kom i søkelyset etter at han ble pågrepet og fengslet for innbrudd i et kjøpesenter i Sortland. Da han ble løslatt reiste han til Bergen, der han ble tatt.

— Et våkent vitne som jobber på 7-11 mener å gjenkjenne mannen, sier politiadvokat Rudolf Christoffersen. Politiet har sikret seg bilder fra overvåkingskameraet i forretningen, og mener mannen på bildet er den fengslede 24-åringen.

Retten mener det ville vært fare for at mannen stakk av til utlandet dersom han ble løslatt. Men 24-åringen nekter for at han har noe med innbruddet å gjøre.

— Han sier han ikke har vært i Kiwi-butikken i det hele tatt, og nekter straffskyld, sier forsvareren, advokat Odd Drevland. Pengene fra innbruddet er fortsatt ikke kommet til rette.