Fra 1996 til april 2001 har mannen innrømmet at han har tent på fire bolighus, to båter og en søppeldunk.

For den ene ildspåsettelsen, som skjedde i oktober 1999, er han siktet for forsøk på mordbrann. En kvinne oppholdt seg i huset 23-åringen tente på, men kom seg ut i tide.

Båtene 23-åringen tente på var i næringsvirksomhet, og begge befant seg på sjøen da 23-åringen tente på. I minst ett av tilfellene dreier det seg om en båt 23-åringen var ansatt på.

Har tilstått alt

Den 23 år gamle mannen har tilstått alle ildspåsettelsene han er siktet for. Lørdag ble han varetektsfengslet for fire uker, fordi politiet mener at det er fare for gjentakelse.

— Mannen er siktet for syv tilfeller av ildspåsettelse i forskjellige kommuner i Hordaland i perioden 1996 til april i fjor, bekrefter politifullmektig Bertil Rønnestad ved Hordaland politidistrikt.

Den tidligere ustraffede 23-åringen ble avhørt av politiet, først i januar i år, deretter ble han kalt inn til et nytt avhør 6. mars. I avhørene tilsto han alle de syv forholdene. Først fredag ble han pågrepet.

Rønnestad vil ikke kommentere hvorfor 23-åringen ikke er blitt fremstilt for fengsling langt tidligere.

- Uforståelig

23-åringens forsvarer, advokat Eirik Nåmdal, stiller seg helt uforstående til at politiet plutselig velger å fengsle en person som er siktet for forhold som ligger fra ett til seks år tilbake i tid.

— Det er ikke godt å forstå. Vi mener at det overhodet ikke er grunnlag for varetektsfengsling i denne saken. Det er første gang jeg opplever at politiet påberoper seg gjentakelsesfare når det ikke finnes noen ferske forhold i saken, sier Nåmdal.

Nåmdal påkjærte fengslingskjennelsen på stedet.

- Ingen pyroman-diagnose

— Har 23-åringen sagt noe om hvorfor han tente på husene og båtene?

— Det vil jeg ikke kommentere, sier Rønnestad.

— Så vidt jeg kjenner til, er min klient ikke diagnostisert som pyroman, sier Nåmdal.