Politiet har etter det bt.no kjenner til pågrepet en person i forbindelse med trusselbrevet som ble sendt til Søfteland skole tidligere denne uken.

Ledelsen ved Søfteland skule valgte å stenge skolen torsdag og fredag etter å ha mottatt et trusselbrev. Verken politi eller skolen har villet si noe om hva truslene innebærer.

En ung mann ble i formiddag fremstilt for varetektsfengsling, siktet i forbindelse med truslene mot skolen.

Den unge mannen ble fengslet i en uke i Bergen tingrett. Han anket kjennelsen på stedet. Forsvarer Kjetil Ottesen ønsker ikke å kommentere om mannen har erkjent straffskyld.

Lukkede dører

Politiet begjærte lukkede dører da retten skulle ta stilling til varetektsfengslingen, og fikk medhold av dommeren. Også kjennelsen er unntatt offentlighet.

Verken aktor Ørjan Ogne eller forsvareren vil kommentere hva mannen er siktet for, eller hva som er bakgrunnen for pågripelsen.

Lensmann Rasmus Dalen i Os vil heller ikke kommentere saken.

– Jeg vil verken bekrefte eller avkrefte disse opplysningene. Vi kommer ikke til å kommentere den videre etterforskningen, sier lensmannen.

Foreldremøte i morgen

Rektor Kåre Lutro er glad for at politiet har kommet videre i saken med en pågripelse.

Han håper nå at saken kan åpnes mer opp og at foreldrene får vite mer hva trusselsaken har handlet om.

– Det kommer til å bli et foreldremøte på skolen i morgen klokken 17, sier rektor Kåre Lutro.

– Hva kommer dere da til å informere om?

– Det er det politiet som skal bestemme. Det vi kan gå ut med er at vi har fått nok informasjon som gjør at vi vurderer det som helt trygt å komme på skolen på mandag, sier Lutro.

Berentsen Rune
Berentsen Rune