SIGBJØRN LINGA sigbjorn.linga@bt.no

De siktede fikk også brev— og besøksforbud den første av de fire ukene. Kjennelsen samsvarte med aktors påstand.

Sprikende forklaringer Det var tirsdag kveld like etter klokken 22 at Hydro Texaco-stasjonen på Søreide ble ranet av to væpnede, maskerte ranere. En tredje person skal ha ventet utenfor i en grå Audi.

Ungdommene skal ha gitt noe sprikende forklaringer til politiet, og retten fant at det var både grunn til skjellig mistanke og fare for bevisforspillelse.

En skal ha tilstått En av ungdommene skal i sin politiforklaring ha vedgått at han kjørte det politiet mener er ransbilen, men nekter for å vite at de andre siktede ranet stasjonen. Han skal tidligere på dagen ha sett at en av de to andre hadde en såkalt softgun – en plastpistol som kan se svært ekte ut.

De to andre siktede nekter imidlertid for å ha vært på ransstedet denne kvelden.

En av de siktede skal tidligere være bøtelagt for narkotikamisbruk. En annen skal være involvert i en pågående rettssak, tiltalt for et narkotikaforhold.

Alle de siktede tok betenkningstid på om de vil påkjære kjennelsen.

Krevde løslatelse De siktedes advokater hevder fire ukers varetekt er for strengt. Advokat Odd Martin Helleland representerer mannen som har innrømmet å ha kjørt bilen. Han krevde løslatelse av sin klient. Det samme gjorde advokat Gisle Didriksen for sin klient, subsidiært kortere tid i varetekt.

Den tredje siktedes advokat, Trond Christiansen, innså at varetekt var uunngåelig, men satte ned påstand om to uker. Ingen av disse ble hørt i retten.