— Dette er en meget alvorlig sak. Siktelsen har en strafferamme på 21 år. Vi bruker store ressurser på å få den oppklart, sier politiinspektør Beate Hamre Aasnæs ved Hordaland Politikammer, til bt.no.

Anmeldt av samboer

Det var barnets mor som anmeldte mannen. På juleferie hos farens familie, skal den nå ti år gamle bergensjenten, ha betrodd seg til sin farmor om overgrepene. I dommeravhør i går, skal jenten detaljert fortalt om overgrepene.

Overgrepene mot jenten skal ha pågått fra oktober 2001. Mannen er siktet for voldtektsforsøk mot den da ni år gamle jenten. Senere skal han gjentatte ganger ha begått seksuelle overgrep mot småjenten.

Sjokkert og fortvilet

Den 35 år gamle tyrkiske statsborgeren ble pågrepet hjemme i går. Mannen har bodd i Norge i en årrekke, men har nå ikke lenger innvilget oppholdstillatelse. Fra før har han to døtre med sin fraskilte norske kone. 35-åringen er tidligere bedrageridømt.

— Min klient stiller seg uforstående til anklagene mot ham og benekter å ha gjort det han er siktet for. Han er sjokkert og fortvilet, sier siktedes forsvarer, advokatfullmektig Lasse Solberg, til bt.no.

Fire uker i varetekt

I kjennelsen fra Bergen tingrett ble det bestemt at 35-åringen kan sitte i politiets varetekt i inntil fire uker.

Siktede påkjærte kjennelsen på stedet.