Mannen har trolig skaffet seg et «ry» som en av byens verste naboer etter at han nå for andre gang er dømt for trakassering av naboen. Og det på knappe åtte måneder.

Denne gangen startet det med at velforeningen sendte opp et par raketter under en nabolagsfest i området i august i fjor. Verken 54-åringen eller hans offer var med på festen, men begge har eiendommer tett opp mot området der festen ble arrangert i Godvik.

«...helt meningsløst...»

Da fyrverkeriene ble sendt opp, ble 54-åringenes to små hunder redde. Dette skal ha irritert mannen ettertrykkelig. Han lette derfor frem noe fyrverkeri av typen som er ment å stå i ro på bakken. I suveren forakt for både bruksanvisning og nabo, tente han på tre av dem og kastet dem i tur og orden ned på naboens eiendom.

Det ene landet i et buskas, et annet satte fyr på gresstaket på naboens garasje mens et tredje skadet taket bilen hans.

Naboen kom ut og fikk selv slukket brannen med hageslangen.

Tatt i betraktning hundenes manglende begeistring for høye lyder, mener Bergen tingrett mannens hevnaksjon er noe underlig: «Det fremstår som helt meningsløst at alle disse fyrverkeriene ble hevet bare fordi hundene ble så skremt av de to første smellene, med en slik opptrapping av bråket som tiltalte selv sto for.»

Råtten mat og hundedrit

Selv om brannen på garasjetaket raskt ble slukket av naboen, påpeker retten av skadepotensialet var meget stort. Derfor mener retten at det må reageres med ubetinget fengsel mot 54-åringen.

Mannen ble også i juni i fjor dømt for å ha trakassert naboen. I ti år har han kastet råtten mat, søppel, hundeekskrementer og store steiner inn på naboenes tomt.

Sammenholdt med den ubetingede delen av dommen fra den gang, mener retten at mannen bør sitte bak lås og slå i 75 dager.