Kvinnen ble fengslet i fire uker med brev og besøkskontroll

54-åringen ble pågrepet i Gøteborg sammen med sin 36 år gamle datter den 31.oktober i år. Siden da har hun sittet i varetekt i Sverige. I går ble hun hentet av norsk politi for å fremstilles for varetektsfengsling i Bergen.

Kvinnen er siktet for menneskehandel og mistenkes av politiet for å ha hatt en sentral rolle i å frakte thailandske kvinner via Sverige til Oslo.

Politiets hovedvitne i saken, en 41 år gammel kvinne, har forklart hvordan hun ble utnyttet og forledet av 54-åringen til å reise til Oslo for å arbeide hos en 38 år gammel kvinne fra thailand. Politiet mener 38-åringen drev et bordell fra leiligheten hun disponerte i Oslo sentrum.

41-åringen skal ha blitt lovet arbeid som massør, men ble allerede med den første kunden presset til å yte seksuelle tjenester.

Den 38 år gamle Oslo-kvinnen og kvinnen fra Gøteborg er nå de eneste av i alt ti siktede som sitter fengslet i menneskehandelsaken i Bergen.

Politiet venter fortsatt på at kvinnen som drev Wat Po i Nikolaikirkeallmenningen, en 53-åring bosatt i Thailand, skal komme til Bergen for å la seg avhøre.

Politiet håper hun kommer til Bergen før jul.