Det var torsdag kveld at en 14-åring ble ranet og knivstukket av en ukjent gjerningsmann i Olsvik. Kniven skal ha truffet gutten i nakken.

En annen 19-åring som er mistenkt i saken, ble løslatt etter fengslingsmøtet lørdag.

Den fengslede 19-åringen erkjente seg i retten ikke skyldig. Retten tok likevel til følge politiets begjæring om fire ukers varetektsfengsling med to uker i delvis isolasjon. Grunnlaget for kjennelsen er fare for bevisforspillelse og gjentakelse.

Vurderer anke

— Jeg er uenig i rettens vurdering, sier den fenglsede 19-åringens advokat, Kjetil Johannes Ottesen. Han vil sammen med sin klient ta stilling til en eventuell anke over helgen.

Etter det bt.no forstår skal et vitne ha sett en person løpe mot en nærliggende skog etter ranet. Politiet skal ved hjelp av sporhund ha funnet fram til en leilighet i området der begge de to 19-åringene ble pågrepet.

Der skal politiet også ha funnet blodige klær, samt blod på dørhåndtaket til ytterdøren. En tollekniv ble også beslaglagt.

Ruset på amfetamin

Den fengslede 19-åringen erkjenner at klærne tilhører ham. Han bekrefter etter det bt.no erfarer at kniven er hans, men oppgir at dette er hans arbeidskniv.

Han skal ha vært ruset på blant annet amfetamin kvelden ranet fant sted.

Mannen er tidligere domfelt en rekke ganger for en tilfeller av ran og grov vold mot forbipasserende og tjenestemenn, samt narkotikaforbrytelser. Han ble løslatt fra fengsel i juni i år.

14-åringen slapp unna med lettere skader etter knvistikkingen.