De to drapssiktede brødrene blir varetektsfengslet i fire uker med brev— og besøksforbud. De to første ukene må de tilbringe i full isolasjon, deretter skal retten ta stilling til om denne forlenges.

Brev- og besøksforbud betyr at de ikke kan se TV, lese aviser eller høre radio i varetekt. Men retten har gitt brødrene ett unntak fra brev- og besøksforbudet: De får se fotball-VM på TV, så lenge fengselet kan administrere dette.

— Egentlig ble fotball-VM bare nevnt som et eksempel under fengslingsmøtet. Jeg ga et eksempel på hva man ikke trenger å ha restriksjoner på i varetekt. Men retten tok dette med fotball-VM med i slutningen, sier advokat Einar Råen, som forsvarer den drapssiktede 35-åringen.

23 timer i døgnet

Isolasjon betyr at de to drapssiktede blir sittende på cellen 23 timer i døgnet og får en times luftig hver dag. De får kun snakke med de ansatte i fengselet og sine advokater.

— Når du står midt i en slik sak, så er det vanskelig å sette seg ned og lese en bok. En har mye tankekjør, og da er det viktig å ha mulighet til å kunne slappe av med for eksempel fjernsynssending, sier Råen.

Brødrene har sittet i fengslingsmøte i hele ettermiddag. Klokken 17.30 i dag falt kjennelsen.

Politiinspektør Svein Erik Krogvold var fornøyd med utfallet i retten i dag.

— Det var det vi ba om, så jeg har ikke noen videre kommentar til det, sier politiinspektør Svein Erik Krogvold.

Politiinspektør Svein Erik Krogvold var fornøyd med utfallet i retten i dag.

— Det var det vi ba om, så jeg har ikke noen videre kommentar til det, sier politiinspektør Svein Erik Krogvold.

- Massiv svartmaling

Forsvarerne Einar Råen og Steinar B. Yndestad sier at brødrene var innforstått med at det kunne gå mot fengsling.

— Det er tidlig i saken og det skal ikke så mye til. Men vi er altså sterkt uenige i varetektsfengsling, sier Yndestad, som forsvarer 29-åringen.

— Min klient tok det fattet. Han er fullstendig klar over alvoret i saken og sier at han ikke har noe med dette å gjøre, sier Råen, som forsvarer 35-åringen.

Begge forsvarerne tok betenkningstid da kjennelsen ble lest opp i ettermiddag.

— Retten har kun funnet at det er skjellig grunn til mistanke, de sier ikke noe om min klient er skyldig. Det er lang igjen før en kan konkludere i saken, sier Råen.

Han synes at brødrene har blitt utsatt for en massiv svartmaling de siste dagene. Vitner har beskrevet dem som ”monstre”.

— Det skjer en sammenblanding, der den ene blir heftet for det den andre har gjort. Karakteristikken er forferdelig tung og støtende for dem og familien deres, sier Råen.