— Min klient har forklart at hun trives i fengsel, men ikke utenfor, sier advokat Trond Christiansen til btv.

Les også: Vil bare hjelpe - fengslet i fire uker

Anastasia Jerusalem kaller hun seg, den blonde kvinnen på bildet. Hun er mellom 30 og 35 år og snakker godt spansk og litt engelsk. Stort mer vet ikke politiet.

Hun sier hun er prinsesse av Jerusalem. Men politiet aner ikke hvem hun er, og ber nå om publikums hjelp til å oppklare mysteriet.

Leter i hele Europa

– Vi har ikke klart å finne ut hvem hun er. Vi har blant annet prøvd spansk politi, men de har ikke hatt kjennskap til damen. Så har vi prøvd hele politi-Norge uten å lykkes, sier informasjonsrådgiver Trygve Hillestad ved Hordaland politidistrikt.

Politiet har nå tatt kontakt med myndighetene i flere land for å prøve å bringe «prinsessens» identitet på det rene

– Vi har tatt beslag i noen offisielle dokumenter som var utstedt i Spania. Hun snakker spansk og en del andre opplysninger tyder på at hun er fra Spania. Vi har drevet et målrettet søk mot Spania, men vi har foreløpig ikke fått noe resultat, og måtte derfor utvide søket og gå ut med bilde. Vi har også etterlyst identiteten hennes i andre europeiske land, sier leder for forvaltningsseksjonen i Hordaland politidistrikt, Øyvind Tenold.

– Vi har kontaktet veldig mange av de navnene som har fremkommet i beslaget av papirene, men ingen har så langt bidratt til å finne identiteten hennes

– Er dette er bløff?

– Jeg har ikke noe grunnlag for å vurdere det. Det er ett av to: Enten så er det fiktive opplysninger hun kommer med, eller det er hennes sinnstilstand som har skapt vrangforestillinger. Men vi tar utgangspunktet i at hun er tilregnelig til å sitte i varetekt, sier Tenold.

Brøt meldeplikten

Kvinnen kom til Bergen i sommer. Her fikk hun tak over hodet av noen mennesker, som ifølge Hillestad bare skal ha vært opptatt av å hjelpe henne. Hun hadde meldeplikt hos politiet, men brøt den etter hvert.

Politiet fikk etter hvert tips om hvor kvinnen holdt til, og pågrep henne den 6. november. Siden har hun vært varetektsfengslet, og onsdag fremstilles hun for fire nye uker.

– Vi har ikke annet tilbud til henne. For hennes egen sikkerhets skyld ønsker vi ikke at hun skal gå fritt rundt. Hun har tydeligvis veldig stor tillit til folk, og de får tillit til henne. Vi ønsker ikke at det skal bli misbrukt, sier Hillestad.

– Kall om å hjelpe

BT har tidligere skrevet at kvinnen sier hun har fått et kall om å hjelpe mennesker. Hun ønsker at folk skal være gode mot hverandre og skape rettferdige samfunnssystemer.

– Hun er en from og snill dame som åpenbart lett kommer i kontakt med folk. Hun har fremmet et ønske om å hjelpe alle, sier Hillestad.

Legevakten har konkludert med at hun ikke har spesielle problemer, til tross for at hun kan virke noe forvirret.

Kvinnen ble for første gang pågrepet i Oslo den 15. juli. Politiet vet ikke hvor lenge hun har vært der eller hva som brakte henne til Bergen.

Politiet ønsker opplysninger på telefonnummer 02800 eller på e-post til utlending@hordaland.politiet.no.

– Vi er interessert i å komme kontakt med folk som vet noe om hennes identitet, og ikke bare folk som har møtt henne. Vi vil vite hva hun heter og eventuelt hvilket land hun er hjemmehørende i, sier Hillestad.

Greit med fengsel

Selv om kvinnen kan virke noe forvirret, konkluderte legevakten med at hun ikke har spesielle problemer.

– Politiet har vært i kontakt med en del mennesker hun har truffet når hun har vært her i bergensområdet, men de har ikke kunnet hjelpe med annet enn å beskrive bevegelsene hennes her i Bergen, sier kvinnens advokat Thor Christiansen.

– Hun sier hun er prinsesse og dronning av Palestina og en hel del land i verden, men å si mer eksakt hvor hun kommer fra,det vil hun ikke.

Overnattet i sentrum

– Hun sier at hun har bodd i en leilighet nær Fisketorget, men det er litt uklart hvor. Trolig dreier det seg om at hun har fått overnatte midlertidig hos folk hun har kommet i kontakt med. Personlig mener jeg hun burde fått en annen omsorg enn fengsel, sier Christiansen.