INGUNN RØREN ingunn.roren@bergens-tidende.no

– Han tar dette veldig tungt og er fortvilet over det som har skjedd, sier 22-åringens forsvarer, advokat Egil Jordan.

Knivstikkingen skjedde i Nygårdsgaten sent lørdag kveld. En 38 år gammel armener ble knivstukket to ganger i halsen. Det ene knivstikket påførte mannen en prekær skade, men han er nå utenfor livsfare.

– Min klient beskriver 38-åringen som en nær venn, sier Jordan.

Den fengslede deltok lørdag på en fest i Nygårdsgaten. Han var beruset, og har problemer med å huske en del av kveldens hendelser.

Det som synes klart er at 22-åringen ute på gaten henvendte seg til to menn han ikke kjente. Han ville kjøpe en sigarett av dem. Det kom til et håndgemeng mellom disse tre mennene. 22-åringen er siktet for legemsbeskadigelse mot en av mennene, og forsøk på legemsbeskadigelse mot den andre mannen.

Mens dette basketaket pågikk, kom den fengsledes venn ut fra festen. Deretter ble det et basketak mellom 38-åringen og 22-åringen.

– Min klient har forklart at han ble redd for kameraten, som er større og sterkere. Han påberoper seg nødverge. Han sier at han fant en kniv på gaten og at han holdt kniven foran seg for å beskytte seg. Han husker ikke at han stakk med kniven, men husker at han plutselig hadde blod på hendene, sier Jordan.

22-åringen erkjenner en del av de faktiske forhold, men ikke straffskyld.

– Han hadde på ingen måte til hensikt å skade kameraten sin, hevder Jordan.