34-åringen holder fast på at han bare ville hjelpe den 92 år gamle kvinnen, som han gikk med i samme menighet.

— Hun er min beste venninne, har 34-åringen forklart. Han sier han selv skrev fullmakten til å gjøre uttak fra kvinnens konto, men hevder 92-åringen selv undertegnet dokumentet.

Politiet mener derimot at 34-åringen kan ha undertegnet selv.

Dømt for dokumentfalsk

Mannen er tidligere dømt for å ha forfalsket en fullmakt, og på den måten ha lurt til seg 20.000 kroner. Han er også dømt for å ha voldtatt en kvinne han møtte i en kristelig menighet i Bergen, men denne dommen er ikke rettskraftig. Nå er han siktet for forsøk på bedrageri.

— Han erkjenner ikke straffskyld, og mener det hele beror på misforståelser. De to er gode venner, og har hjulpet hverandre på forskjellige måter. De har kjent hverandre en god stund, og har et fellesskap i menigheten de begge tilhører, sier mannens forsvarer, advokatfullmektig Jan Christian Alvheim.

34-åringen har forklart at han har hjulpet minstepensjonisten med oppussing i leiligheten, i tillegg til at han kjører henne på møtene i menigheten. Til gjengjeld skal mannen ha fått en rekke pengegaver: 92-åringen har betalt både husleie, strøm, bensin, medisiner og parkerings- og fartsbøter. I tillegg skal han ha fått minst 8.000 kroner i kontanter, og ved én anledning 11.000 kroner til å kjøpe ny bil.

— Vi vet ikke hvor mye dette beløper seg til totalt. Han har forklart at han og kvinnen hjelper hverandre, men vi er usikre på hvordan hun oppfatter forholdet til ham, sier politiadvokat Ole Bjørn Mevatne.

I dag ble 34-åringen varetektsfengslet i to uker. I tillegg har han fått forbud mot å nærme seg 92-åringen de neste fire ukene.