Mannen er siktet for legemsbeskadigelse med særlig farlig redskap, og ble ilagt brev— og besøkskontroll de to første ukene. Avgjørelsen var i tråd med begjæringen fra politiadjutant Trond Eide, som begrunnet fengslingen med fare for bevisforspillelse. Rettsmøtet ble holdt bak lukkede dører.

37-åringen tok betenkningstid på fengslingen.

— Min klient og jeg skal nå sette oss ned og vurdere om vi skal påkjære avgjørelsen, sier 37-åringens forsvarer, advokat Kaj Wigum.

Det var den siktede selv som tilkalte ambulanse etter knivepisoden. Hans 24-årige samboer ble funnet på kjøkkenet med en kniv i ryggen. Ved Haukeland sykehus får BT opplyst at kvinnens tilstand er stabil, og at hun er utenfor livsfare.

Politiet vil av etterforskningshensyn ikke gi opplysninger om omstendighetene rundt knivstikkingen, som skjedde i en leilighet i Johan Berentsens vei på Laksevåg natt til lørdag, men etter det BT kjenner til skal det ha vært konsumert store mengder alkohol i leiligheten før knivstikkingen.

Det skal være til dels stort sprik mellom forklaringene til offeret og den siktede. 37-åringen er tidligere straffedømt, men ikke for noe tilsvarende alvorlig.