Innbruddet i Eplehuset, forhandler av Apple-produkter, skjedde i søndag morgen — like ved parkeringshuset City Park i Bergen sentrum. Varer for halvannen million kroner skal være forsvunnet.

27-åringen mistenkes også for å ha vært med på et innbrudd hos Elkjøp Giganten i Åsane natt til søndag. Derfra forsvant verdier for opptil 200.000 kroner.

Flere personer mistenkes for å ha vært med på innbruddene. Foreløpig er det kun 27-åringen - med adresse i Oslo - som er pågrepet i saken. Han ble tatt i en bil i Bergen, ikke lenge etter innbruddene skjedde. Politiet har ikke funnet igjen noe av tyvgodset.

Dagens fengslingsmøte foregikk bak lukkede dører i Bergen tingrett, med fullt referatforbud.

— Jeg kan bekrefte at siktede ble varetektsfengslet i fire uker med full isolasjon, er den eneste kommentaren fra aktor i saken, politiadvokat Bertil Rønnestad.

— Min klient sier han ikke har noe med saken å gjøre og nekter rimeligvis straffskyld, sier 27-åringens forsvarer, advokat Amund Bjørnsen

I hordalandspolitiet er det en spesialgruppe rettet mot mobile vinningskriminelle, MVK, som etterforsker saken .

— Vi etterforsker for fullt, ut fra en klar teori om at flere har vært med på disse innbruddene. Det har vi holdepunkter for, uten at jeg vil si mer om det. Mest sannsynlig er det tilreisende tyver som står bak, sier politioverbetjent Johannes Råen i MVK.